Foto: Susana Vera/Bildbyrån

Saúl Níguez hyllar Partey: "Kan bli en av världens bästa"

Publicerad: 2021-04-21 15:36 England

Thomas Partey lämnade Atletico Madrid för Arsenal i höstas. Saúl Níguez är övertygad om att tidigare lagkamraten, som haft en trög start, kommer lyckas i Premier League.

Arsenal köpte loss Thomas Partey, 27, från Atletico Madrid strax innan transferfönstret stängde i början av oktober. Engelsmännen aktiverade hans utköpsklausul på 50 miljoner euro.

Den ghananske landslagsmittfältaren har dock ännu inte motsvarat förväntningarna i England. Förre lagkamrater Saúl Níguez, 26, är dock övertygad om att det kommer släppa för Partey.

– Jag tycker att han har haft mycket otur på grund av skador, särskilt nu när de i Storbritannien är mer begränsade som vi var i Spanien för några månader sedan. Det är svårt eftersom han startade försäsongen med oss och sedan lämnade utan att avsluta den. Han försökte spela varje match, han skadades, försökte sedan komma tillbaka före rätt tid, säger han enligt Goal.com.

– Allt har varit lite olyckligt, men jag tror att nästa säsong kommer bli en fantastisk säsong för honom. Jag tror att ha en tränare som Arteta i Arsenal gjorde saker mycket lättare för honom. Han kan språket och det är en kultur som passar honom. Som spelare är han otrolig och om han lyckas behålla denna kontinuitet kan han, helt ärligt, bli en av de bästa i världen, fortsätter Saúl.

Catherine Ivill/Bildbyrån
Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com