Foto: Massimo Pinca/Bildbyrån

Andrea Agnelli: "Därför tror jag att de engelska klubbarna backade"

Publicerad: 2021-04-21 15:04 Övriga Europa

Super League i dess ursprungliga form har kollapsat. Juventus president Andrea Agnelli förklarar nu varför de engelska klubbarna backade.

Klubb efter klubb har dragit sig ur den planerade superligan. De sex engelska klubbarna (Manchester City, Manchester United, Chelsea, Liverpool, Arsenal och Tottenham) backade i går kväll.

I dag gjorde Inter och Atletico Madrid samma sak. Senare under dagen uttalade sig även Milan och Juventus. De två klubbarna sa inte uttryckligen att man drar sig ur, men antydde det.

Juventus var lite tydligare och menade att superligan som den först planerats inte kommer kunna genomföras. Deras president Andrea Agnelli, som varit drivande i projektet, förklarar nu engelsmännens agerande.

– Jag är fortfarande övertygad om det vackra projektet. Visserligen... Jag menar, jag tror inte att det projektet nu fortfarande är igång. Jag kommer inte att säga hur många klubbar som kontaktade mig på bara 24 timmar och frågade om de kunde ansluta, säger han till Reuters och fortsätter om PL-klubbarna:

– Jag har spekulerat i den utsträckningen att om sex lag hade brutit sig loss och hotat Premier League-politiken skulle det ha setts som en attack mot Brexit och deras politiska plan.

Carl Recine/Bildbyrån

The Guardian har tidigare rapporterat att Storbritanniens premiärminister Boris Johnson meddelat FA (engelska förbundet) att regeringen kommer bistå med politisk hjälp, om så krävs för att stoppa superligan.

FA hotade de engelska klubbarna med uteslutning från de inhemska tävlingarna samt att deras utländska spelare inte skulle beviljas arbetstillstånd.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com