Foto: Bildbyrån

Officiellt: Juventus och Milan uttalar sig om superligan

Publicerad: 2021-04-21 13:47 Italien

Super League kommer inte bli av - åtminstone inte i det format man tänkt sig. Avhoppen avlöser varandra. Nu har även Juventus och Milan uttalat sig om projektet.

Tolv storklubbar i Europa meddelade i söndags kväll att de startar Super League. Men efter stor kritik har deras projekt, som skulle ersätta Champions League, fallit som ett korthus.

Redan i går förklarade engelska klubbarna Liverpool, Manchester United, Manchester City, Chelsea, Tottenham och Arsenal att man drar sig ur den planerade superligan.

Under dagen följde Inter och Atletico Madrid efter. Nu uttalar sig ytterligare två klubbar. Det handlar om Milan och Juventus.

De två italienska klubbarna skriver inte uttryckligen att man hoppar av projektet, även om man antyder det genom att förklara att man lyssnar på kritiken som framförts.

"Vi accepterade inbjudan att delta i Super League-projektet med den genuina avsikten att leverera bästa möjliga europeiska tävling för fotbollsfans runt om i världen och för klubbens och våra egna fans bästa. Förändring är inte alltid lätt, men evolution är nödvändig för framsteg, och strukturerna för europeisk fotboll har utvecklats och förändrats under årtiondena", skriver Milan.

"Men rösterna och bekymmerna från fans runt om i världen har tydligt uttryckts om Super League, och AC Milan måste vara känslig för de rösterna som älskar denna underbara sport. Vi kommer att fortsätta arbeta hårt för att leverera en hållbar modell för fotboll", fortsätter klubben.

Matteo Gribaudi/Bildbyrån

Juventus skriver följande:

"Juventus är fortfarande övertygade om att projektets sportsliga-, kommersiella och juridiska premisser är sunda, menar det att det för närvarande finns begränsade chanser att projektet ska slutföras i den ursprungliga formen. Juventus är fortsatt engagerat i att sträva efter att skapa långsiktigt värde för klubben och hela fotbollsbranschen."

Massimo Pinca/Bildbyrån

Juventus president Andrea Agnelli förklarade tidigare i dag att det ser mörkt ut för projektet. De enda klubbar som ännu inte officiellt uttalat sig är Real Madrid och Barcelona.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com