Foto: Ludvig Thunman/Bildbyrån

Johansson tog hjälp av psykolog: "Det psykiska betyder väl 70 procent"

Publicerad: 2021-04-21 09:40 Allsvenskan

Malmö FF:s målvakt Marko Johansson, 22, har fått hjälp av klubbens psykolog. "Jag har steppat upp", säger han till Sydsvenskan.

Marko Johansson, 22, lånades ut till Mjällby AIF inför fjolårets säsongsstart, men kallades tillbaka till Malmö FF under sommaren sedan förstemålvakten Johan Dahlin skadat sig.

Sedan dess har 22-årige målvakten vaktat buren i Malmö FF - med varierad framgång. Han har pekats ut som den svaga länken i MFF.

Jag lägger ingen energi på vad folk tycker och tänker.

Nu berättar Johansson att han tagit hjälp av en psykolog för att fortsätta utvecklas, i en intervju med Sydsvenskan.

– Jag har snackat med Sverker (Fryklund, psykolog) och rensat tankarna. Att jag steppat upp lite kan säkert ha att göra med det. Det psykiska betyder väl 70 procent, resten är fotbollsmässiga kvaliteter, säger Marko Johansson till Sydsvenskan och fortsätter:

– Jag lägger ingen energi på vad folk tycker och tänker. De som kan fotboll, de kan fotboll. Förra året var det hur bra som helst, jag kommer in och vinner SM-guld. Sen bara för att det började halvknackigt nu och jag har pekats ut som den svagaste länken... om det nu är så lägger jag ingen energi på det. Det blir mer bränsle för mig själv att motbevisa.

MFF har inlett den allsvenska säsongen med två segrar mot toppkonkurrenterna Hammarby IF och BK Häcken.

Marko Johansson har ännu inte hållit nollan det här kalenderåret, inklusive försäsongsmatcher, men på söndag får han en ny chans då Östersunds FK gästar Eleda Stadion. 

Jesper Ottoson
jesper@fotbolltransfers.com