John W Henry.
Foto: Bildbyrån

Liverpools ägare: "Ber om ursäkt - jag är ensamt ansvarig"

Publicerad: 2021-04-21 09:32 England

John W Henry tar fullt ansvar för Liverpools deltagande i superligan. Ägaren ber nu om ursäkt för sitt agerande.

Sent i går kväll meddelade samtliga engelska klubbar att man backar från den planerade europeiska superligan.

John W Henry, som via Fenway Sports Group äger Liverpool, går nu ut och ber om ursäkt för agerandet - som fått utstå enorm kritik runtom i världen. Inte minst från Jürgen Klopp och flera egna spelare.

– Jag vill be om ursäkt till alla fans och anhängare till Liverpool Football Club för störningen jag orsakade under de senaste 48 timmarna. Det säger sig självt men bör sägas att det projekt som lagts fram aldrig kommer att stå utan fansens stöd. Ingen tänkte någonsin annorlunda i England. Under dessa 48 timmar var ni mycket tydliga att det inte skulle hålla. Vi hörde er, jag hörde er, säger Henry i ett videoklipp.

– Och jag vill be ursäkt till Jürgen, till Billy, till spelarna och till alla som arbetar så hårt i LFC för att göra våra fans stolta. De har absolut inget ansvar för denna störning. De var mest störda och orättvist så. Det här är det som gör mest ont. De älskar din klubb och arbetar för att göra er stolta varje dag, fortsätter han.

Lee Smith/Bildbyrån

Henry fortsätter: 

– Vi har jobbat hårt för att förbättra er klubb. Vårt arbete är inte klart. Och jag hoppas att ni förstår att även när vi gör misstag försöker vi arbeta för er klubbs bästa. I den här strävan har jag svikit er. Återigen, jag är ledsen, och jag är ensamt ansvarig för den onödiga negativitet de senaste dagarna.
 

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com