John W Henry.
Foto: Bildbyrån

Jürgen Klopp rasande på Liverpools ägare

Publicerad: 2021-04-20 13:50 England

Liverpools manager Jürgen Klopp är inte alls glad över att Fenway Sports Group - som äger klubben - valt att gå med i den nya superligan, skriver trovärdiga The Athletic.

Fenway Sports Group (FSG) har gört Liverpool till stora framgångar de senaste åren. De amerikanska ägarna har nu valt att gå med i European Superleague.

Enligt ansedda The Athletic är Jürgen Klopp rasande på John W Henry, Tom Werner och Mike Gordon - männen som äger FSG.

Den tyske tränaren har vid upprepade tillfällen uttryckt att han är emot en ny superliga som exkluderar stora delar av fotbollsfamiljen.

Klopp är även upprörd över tajmingen. Att beskedet om superligan kom precis innan en så viktig ligamatch som mot Leeds United på måndagen. En match som slutade 1-1 och värdefulla poäng tappades.

Shaun Botterill/Bildbyrån

Klopp uttalade sig för Sky Sports inför matchen. Han vidhöll sin kritiska inställning till superligan.

– Jag hoppas att denna superliga aldrig blir av. Så som Champions League fungerar nu har fotbollen en fantastisk produkt, även med Europa League. För mig är Champions League superligan, där du inte alltid spelar mot samma lag, sa han och fortsatte:

– Naturligtvis är det ekonomiskt viktigt, men varför ska vi skapa ett system där Liverpool möter Real Madrid i tio år i rad? Vem vill se det varje år? Min åsikt har inte förändrats. Jag hörde det självklart för första gången i går och försöker förbereda en match, en mycket svår match mot Leeds, och hittills har vi fått lite information, inte mycket för att vara ärlig. Det är tufft.

– Folk är inte nöjda med det, och jag kan förstå det, men jag kan inte säga mycket mer om det eftersom vi inte varit involverade i några processer, inte spelarna, inte jag, vi visste inte om det. Så är fallet eller faktum, fakta finns där ute. Vi måste vänta för att se hur det utvecklas.

Samtidigt har flera bettingbolag i England sänkt oddsen rejält på att Klopp kan vara nästa tränare som lämnar Premier League. Men efter gårdagens match menade tysken att han kommer bli kvar i Liverpool.

– Jag är här som fotbollstränare och manager, och jag kommer att göra det så länge folk låter mig göra det. Jag hörde i dag att jag kommer att avgå. Om tiderna blir ännu tuffare gör det mig ännu mer säker att jag kommer att stanna här. Jag känner mig ansvarig för laget, ansvarig för klubben och för förhållandet vi har med våra fans. Det är en mycket tuff tid, men jag kommer att försöka hjälpa till att reda ut det på något sätt, sa han.

David Lind
david@fotbolltransfers.com