Foto: Daniel Stiller/Bildbyrån

Gothia Cup tvingas ställa in - för andra året i rad

Publicerad: 2021-04-20 10:24 Övriga Sverige

Den populära ungdomsturneringen Gothia Cup tvingas ställa in. Pandemins fortsätta utveckling gör det omöjligt att genomföra turneringen i sommar.

I fjol tvingades ungdomsturneringen Gothia Cup ställas in på grund av coronapandemin - vilket medförde enorma ekonomiska förluster för allsvenska toppklubben BK Häcken, som är med och arrangerar turneringen.

Nu har arrangörerna inget annat val än att ge samma besked i år igen. Gothia Cup - som skulle spelats i mitten på juli - tvingas återigen blåsas av på grund av pandemins fortsätta utveckling.

"Nu står vi i slutet av april och förbudet mot att spela ungdomsmatcher kvarstår, samtidigt som det tillåtna antalet deltagare vid en offentlig tillställning fortfarande är begränsat till endast åtta personer. Folkhälsomyndighetens och Smittskydd Västra Götalands prognoser för sommaren gör att Gothia Cup i dag fattat beslutet att ställa in sommarens turnering.", skriver Gothia Cup på sin hemsida.

Nicklas Elmrin/Bildbyrån

– Det känns nästan overkligt att tvingas fatta det här beslutet för andra året i rad. Vi har gjort allt vi kan för att ge våra ungdomar en vecka full av glädje och fotboll i sommar men våra deltagares och funktionärers trygghet är vår högsta prioritet. Med de råd vi får från smittskyddsexpertisen, måste vi fatta det här beslutet nu, med sorg i våra hjärtan, säger generalsekreterare Dennis Andersson till hemsidan.

Beskedet innebär en ny miljonförlust för BK Häcken - som har inlett Allsvenskan med två förluster.

Jesper Ottoson
jesper@fotbolltransfers.com