Foto: Marcelo Del Pozo/Bildbyrån

Real Madrid talar ut om Håland, Mbappé, Ronaldo, Ramos och Zidane

Publicerad: 2021-04-20 09:03 Spanien

Real Madrids president Florentino Pérez kommenterar transferplanerna. Han bekräftar bland annat ett möte med Erling Hålands pappa.

I natt förklarade Florentino Pérez beslutet att dra igång en superliga för Europas elit. Han svarade dock även på frågor om transferplanerna i Real Madrid.

Presidenten uttalade sig först och främst om franske tränaren Zinedine Zidane.

– Zidane är lycklig, han är en topptränare. Kontraktet finns där, vi får se vad som händer efter säsongen. Mourinho? Under sina tre år hos oss hjälpte José oss, vi måste tacka honom också, säger Pérez till El Chiringuito.

Susana Vera/Bildbyrån

Backstjärnan Sergio Ramos, 35, sitter på ett utgående kontrakt och det finns ännu ingen överenskommelse med Real Madrid.

– Jag älskar Sergio Ramos, men vi är i en dålig ekonomisk situation i Real Madrid. Ingen lägger in pengar i denna klubb. Kommer han lämna klubben? Jag sa inte det... många saker kan hända. Vi kommer tänka på det efter säsongen, säger presidenten.

Javier Barbancho/Bildbyrån

Pérez stänger dörren helt för att värva tillbaka Cristiano Ronaldo, 36, från Juventus.

– Cristiano Ronaldo kommer inte komma tillbaka till Real Madrid. Det finns ingen logik, han har ett kontrakt med Juventus, säger han.

Alberto Lingria/Bildbyrån

En annan spelare som starkt kopplas ihop med Real Madrid är Paris Saint-Germains anfallare Kylian Mbappé, 22.

– Fansen ber mig alltid att köpa Mbappé. Mitt svar? Jag säger: oroa er inte. Sanningen är att han är en bra spelare, ja. Jag har aldrig pratat med Mbappé. Åtminstone nu (skratt). Jag vet inte vad som kommer hända med hans kontrakt i PSG, säger Pérez.

Albert Gea/Bildbyrån

Real-presidenten bekräftar också ett möte med Mino Raiola och Alf-Inge Håland gällande Borussia Dortmunds skyttekung Erling Håland, 20.

– Hålands pappa har besökt vår träningsanläggning Valdebebas, ja. Alla har haft samma reaktion: aldrig sett något liknande. Håland och Mbappé är två strålande spelare, men det Messi och CR gjort är otroligt, säger han.

Slutligen betonar Pérez att ytteranfallaren Vinicius Junior, 20, inte kommer säljas.

– Vinicius Junior är orörbar. Han lämnar inte Real Madrid även om PSG ber om Vinicius (i en Mbappé-affär), säger han.

Juan Medina/Bildbyrån

 

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com