Foto: Shaun Botterill/Bildbyrån

Klopp: "Jag hoppas att superligan inte blir av"

Publicerad: 2021-04-19 20:48 England

Liverpool är en av tolv klubbar som sagt ja till en europeisk superliga. Ett beslut som deras manager Jürgen Klopp inte gillar.

Liverpool spelar borta mot Leeds United i kväll. Inför matchen fick Jürgen Klopp frågan om den nya superligan som planeras.

Den tyske tränaren har tidigare varit starkt kritisk. Det har inte förändrats - trots att hans klubb tackat ja till det nya formatet.

Varför ska vi skapa ett system där Liverpool möter Real Madrid i tio år i rad?

– Jag hoppas att denna superliga aldrig blir av. Så som Champions League fungerar nu har fotbollen en fantastisk produkt, även med Europa League. För mig är Champions League superligan, där du inte alltid spelar mot samma lag, säger han till Sky Sports och fortsätter:

Matt Dunham/Bildbyrån

– Naturligtvis är det ekonomiskt viktigt, men varför ska vi skapa ett system där Liverpool möter Real Madrid i tio år i rad? Vem vill se det varje år? Min åsikt har inte förändrats. Jag hörde det självklart för första gången i går och försöker förbereda en match, en mycket svår match mot Leeds, och hittills har vi fått lite information, inte mycket för att vara ärlig. Det är tufft.

– Folk är inte nöjda med det, och jag kan förstå det, men jag kan inte säga mycket mer om det eftersom vi inte varit involverade i några processer, inte spelarna, inte jag, vi visste inte om det. Så är fallet eller faktum, fakta finns där ute. Vi måste vänta för att se hur det utvecklas, avslutar Klopp.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com