Foto: Bildbyrån

Rummenigge: "Jag tror inte superligan löser de ekonomiska problemen"

Publicerad: 2021-04-19 20:36 Övriga Europa

Bayern München är en av klubbarna som tackat nej till att delta i en superliga. Karl-Heinz Rummenigge, vd i klubben, förklarar nu deras inställning.

Uefa, Fifa, Serie A, Premier League och La Liga har fördömt den europeiska superligan som i natt presenterades av tolv storklubbar.

Bayern München, Borussia Dortmund och Paris Saint-Germain har valt att tacka nej till att inkluderas i projektet.

FC Bayern har inte varit inblandade i planerna.

Karl-Heinz Rummenigge uttalar sig nu om det hela i en kommentar på Bayerns officiella hemsida.

– FC Bayern har inte varit inblandade i planerna för att skapa en superliga. Vi är övertygade om att den nuvarande strukturen inom fotboll garanterar en pålitlig grund. FC Bayern välkomnar reformerna av Champions League eftersom vi tror att de är rätt steg att ta för utvecklingen av europeisk fotboll. Det modifierade gruppspelet kommer att bidra till en ökad spänning och den känslomässiga upplevelsen i tävlingen, säger Bayerns vd.

– Jag tror inte att superligan kommer att lösa de ekonomiska problemen hos europeiska klubbar som har uppstått till följd av coronapandemin. Snarare bör alla klubbar i Europa arbeta i solidaritet för att säkerställa att kostnadsstrukturen, särskilt spelarnas löner och agentarvodena, anpassas till intäkterna för att göra all europeisk fotboll mer rationell, fortsätter Rummenigge.

Pool/Bildbyrån

 

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com