Foto: David Klein/Bildbyrån

Experterna rasar mot superligan: "Ett krig mot fotbollen"

Publicerad: 2021-04-19 08:01 Övriga Europa

Tolv europeiska storklubbar har gått ihop för att skapa en ny superliga. Nu rasar Rio Ferdinand och Gary Neville mot beskedet.

Det var söndagens stora snackis i fotbollsvärlden och vid midnatt annonserades den nya superligan officiellt.

Premier League-klubbarna Manchester United, Liverpool, Arsenal, Chelsea, Tottenham och Manchester City har tillsammans med Barcelona, Real Madrid, Atlético Madrid, Inter, Milan och Juventus sagt ja till att bryta sig ur Champions League och i stället skapa en egen stängd superliga som spelas parallellt med de inhemska ligorna.

Det är en kriminell handling mot supportrarna.

Nu rasar de brittiska teve-experterna Rio Ferdinand och Gary Neville mot beslutet.

– Att vara en del av den gruppen, som kommer att bli en utbrytargrupp och lämna alla för döda - det är en skam. Jag kan inte tro det. Jag är en Manchester United-supporter, jag älskar klubben, men jag kan inte stå och stödja något sådant här. För mig är det här ett krig mot fotbollen, säger Rio Ferdinand till BT Sport.

Mittbackens före detta lagkamrat Gary Neville är av samma åsikt.

– Det är fruktansvärt skamligt. Ärligt talat, vi måste ta tillbaka makten från toppklubbarna i det här landet och det inkluderar min klubb. Det är ren girighet. De är bedragare, det är en kriminell handling mot supportrarna, säger Neville till Sky Sports.

Bildbyrån

Uefa har gått ut med ett uttalande där de meddelar att de kommer göra allt för att stoppa superligan.

De skriver att alla spelare, och klubbar, som deltar i superligan kommer portas från alla Uefa- och Fifa-turneringar. Det inkluderar EM, VM och Champions League.

Jesper Ottoson
jesper@fotbolltransfers.com