Foto: Gonzalo Fuentes/Bildbyrån

Mendieta: "Då jag tror att Messi kan förlänga"

Publicerad: 2021-04-17 14:55 Spanien

Lionel Messis kontrakt med Barcelona löper ut efter säsongen. Enligt Gaizka Mendieta kan det bli en förlängning om vissa krav uppfylls.

Barcelonas nya president Joan Laporta har tidigare uttryckt att han är övertygad om att Lionel Messi, 33, vill förlänga sitt kontrakt.

Men än så länge har parterna inte kommit överens om en fortsättning tillsammans. Nu ger den Barça-spelaren Gaizka Mendieta sin syn på stjärnans framtid i Katalonien.

– Eftersom jag själv har varit spelare kan jag säga vad han vill. Vi vill utmana om titlar. Jag tror att det är vad Messi vill. Självklart är kontraktsbiten och familjesituationen viktig, men om vi bara tittar på spelaren, då tror jag att han vill vinna titlar. Om han tror att Barcelona kan vinna och utmana om titlar, då kommer han definitivt att stanna i Barcelona, säger Mendieta enligt Daily Mirror.

– Om han inte tror att det kan hända, då kommer han överväga andra alternativ. Precis som många av Barcelonas supportrar hoppas jag att Messi kommer att stanna. Jag är säker på att andra vill se honom prova på spel i en annan klubb eller liga, men jag är en romantiker, särskilt i tider där spelare byter klubb så ofta. Jag hoppas att han kan tillbringa hela sin karriär i samma klubb. Det hade varit otrolig för honom och för Barcelona, fortsätter spanjoren.

Damir Tuhcic
info@fotbolltransfers.com