Foto: Richard Heathcote/Bildbyrån

Arteta varnar Pépé: "Måste nå upp till sin nivå"

Publicerad: 2021-04-17 14:50 England

Enligt Mikel Arteta har Nicolas Pépé alla förutsättningar för att slå igenom i Arsenal, men betonar att attityden är ett problem.

Nicolas Pépé, 25, blev Arsenals dyraste värvning någonsin när han värvades från Lille för 72 miljoner pund under sommaren 2019.

Så här långt har den ivorianske landslagsyttern inte levt upp till förväntningarna. Nu vill managern Mikel Arteta se att Pépé ändrar attityd och börjar leverera.

– Nico har förmågan, det hänger på honom, vi kan hjälpa honom så mycket vi bara kan men han måste ha rätt attityd och kontinuitet för att vi ska kunna göra det vi kan göra. Det är den nivån som vi kräver, som jag kräver, och om han inte når upp till den kommer han inte att spela, men om han gör det är hans chanser att spela stora eftersom han har en otrolig förmåga, säger spanjoren enligt Daily Mirror och fortsätter:

– Han behöver bara ändra atittyd. Han behövde en period för att anpassa sig men den tiden är förbi nu. Vi kan inte förlita oss på det igen, nu handlar det om prestationer och vad han kan göra. Han har spelarna som stöttar honom, en manager som litar på honom, han har en hel stab som är villig att hjälpa honom och alla lagkamrater som verkligen gillar honom eftersom han är en karaktär som är omtyckt. Därför kan han inte komma med några ursäkter.

På 39 tävlingsmatcher den här säsongen har Pépé svarat för tio mål och fem framspelningar. 

Damir Tuhcic
info@fotbolltransfers.com