Foto: Frank Peters/Bildbyrån

Liverpool fortsätter jakten på Ibrahima Konaté

Publicerad: 2021-04-17 12:30 Övriga Europa

Ibrahima Konaté har förnekat att han är nära Liverpool. Men RB Leipzigs mittback är en prioriterad måltavla för Jürgen Klopp.

Den senaste tiden har flera medier rapporterat att Liverpool är på väg att knyta till sig Ibrahima Konaté, 21, inför nästa säsong.

Det har till och med rapporterats att den franske U21-landslagsbacken genomgått delar av sin läkarundersökning. RB Leipzigs talang tonade ner ryktena i går.

– Det finns ofta rykten i fotboll och många tror på dem omedelbart. Varken jag eller mina agenter har fått något samtal från Liverpool, sa Konaté till Bild.

– Jag har också stora mål med RB Leipzig. De är just nu att få de bästa möjliga resultaten i Bundesliga, nå cupfinalen och U21-EM med Frankrike, fortsatte han.

Shaun Botterill/Bildbyrån

Nu skriver transferexperten Fabrizio Romano på Twitter att Liverpool fortfarande jobbar på att värva Konaté i sommar. Han är en av klubbens främsta måltavlor.

Den engelska storklubben kommer att erbjuda Konaté ett femårskontrakt. I dagsläget är ingenting klart eller överenskommet. Leipzig kräver dock att utköpsklausulen betalas.

Det har tidigare ryktats att klausulen ligger på 40 miljoner euro. Men enligt Bild ligger den på mellan 32,5 och 34 miljoner euro.

Konaté har även kopplats ihop med en rad andra storklubbar runtom i Europa, såsom Manchester United, Chelsea, Real Madrid och Barcelona.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com