Foto: Bildbyrån

Yaya Touré om bråket med Pep Guardiola: "Jag vill lämna det bakom mig"

Publicerad: 2021-04-16 22:13 England

Yaya Touré kritiserade Pep Guardiola när han lämnade Manchester City 2018. Nu uttalar sig den förre mittfältaren om bråket.

Yaya Touré lämnade 2018 Manchester City efter åtta år i klubben. Strax efter han lämnat ställde han upp i en intervju och uttalade sig då negativt om Pep Guardiola.

– Han insisterar på att han inte har några problem med svarta spelare för att han är för smart för att bli påkommen. Men när du inser att han haft problem med afrikaner vart han än varit börjar jag att ställa mig själv frågor. Men han kommer aldrig att erkänna det, sa Touré då enligt Goal.com.

Det uttalandet satte igång ett offentligt bråk mellan Guardiola och Touré. Nu avslöjar dock Touré att han bett om ursäkt och vill lämna det bakom sig.

– Den intervjun var mitt misstag och det var ett stort misstag. Jag var medveten om att en del personer i klubben var besvikna och jag har bett om ursäkt. Jag skrev ett brev till klubben för att be om ursäkt för allt, men jag har inte fått något svar, säger Touré till Daily Mail och fortsätter:

– Jag vill ha fred nu och lämna det bakom mig. Jag vill att för kärleken till fansen och kärleken till klubben att vi löser det här. Jag har varit i kontakt med en del personer och hoppas att vi kan komma till ett slut.

Marcus Eriksson
info@fotbolltransfers.com