Foto: Andreas L Eriksson/Bildbyrån

Hammarby om att sälja Amoo i sommar: "Är inte omöjligt"

Publicerad: 2021-04-16 17:17 Allsvenskan

Akinkunmi Amoo är redan aktuell för utländska klubbar. Hammarbys sportchef Jesper Jansson utesluter inte att jättetalangen kan säljas redan i sommar.

Hammarby IF värvade Akinkunmi Amoo, 18, förra sommaren. Den nigerianske mittfältaren har nu slagit sig in i startelvan.

I går uppgav Fotbolldirekt.se att klubbar som Atlético MadridValenciaBorussia DortmundAjax och Leicester City visar intresse för jättetalangen.

Johanna Lundberg/Bildbyrån

I en intervju med Fotbollskanalen berättar Jesper Jansson att Hammarby kan sälja Amoo redan i sommar.

– Det är nog inte omöjligt, men det är inget vi vill. Det vill jag vara tydlig med. Ambitionen är att vi ska få se spelarna i Hammarby och se dem spela på Tele2 Arena och bidra här innan de tar nästa steg. Man ska aldrig säga aldrig, men ambitionen är att vinna fotbollsmatcher och bli så bra som möjligt, inte bara köp och sälj, säger han.

Sportchefen berättar också att det finns kontakt med Björn Paulsen, vars kontrakt med tyska FC Ingolstadt 04 löper ut i sommar.

– Jag har haft kontinuerlig kontakt, men han har kontakt med Ingolstadt fram till sommaren och det ska passa in både för oss och för honom. Nu är vi mitt uppe i allsvenskan så jag vill inte spekulera i andra spelare än de vi har, säger Jansson till Fotbollskanalen.

Maxim Thore/Bildbyrån

 

David Lind
david@fotbolltransfers.com