Foto: Bildbyrån

Vieira om samtalet med Wenger - efter att han sparkats av Nice

Publicerad: 2021-04-16 16:18 Övriga Europa

Patrick Vieira sparkades som tränare för Nice i december. Nu uttalar sig fransmannen om det inträffade - för första gången.

Patrick Vieira har uttalat sig för första gången sedan han avskedades av Nice i december förra året efter fem raka nederlag och ett chockartat uttåg i Europa League.

Nu berättar Vieira att han har sökt visdom från sin tidigare Arsenal-manager Arsene Wenger, samtidigt som han ser ut att återvända till tränarbänken igen.

– Jag pratade med Arsene i telefon. Och en av de första sakerna som han sa var: "Du är aldrig en riktig tränare förrän du fått sparken". Vi diskuterade hur han såg på mig utifrån. Det var väldigt konstruktiva diskussioner, som alltid med Arsene, säger Vieira till franska tidskriften L'Equipe.

Matthew Childs/Bildbyrån

– När du kommer in i detta yrke måste du acceptera tanken att du kommer att få sparken vid en eller annan tidpunkt. Jag skulle ha föredragit att det hade varit lite senare men det hände. Och det som är viktigt för mig, och jag är säker på det i dag, är att det här är en erfarenhet för mig, fortsätter han.

Jag vill nå den absoluta toppen.

Vieira tillfrågas om han är rädd att få en stämpel som misslyckad över sig efter han avskedades i Nice.

– Nej, nej, nej. Inte alls. Min ambition är att ha en bra karriär som tränare. Jag är beslutsam, och vi är bara i början. Jag kommer att ge mig själv möjlighet att lyckas. Som spelare har jag alltid letat efter möjligheter, jag har alltid kämpat. Det kommer att vara detsamma för detta jobb. Jag ska hämta hem vad jag önskar uppnå. Jag vill nå den absoluta toppen.

Vieira, som tränade New York City FC innan han flyttade tillbaka till Europa, har enligt L'Equipe avvisat lukrativa erbjudanden från Mellanöstern.

Han ser enligt uppgifterna sin tränarframtid i Europa och hoppas på ett ambitiöst projekt.

Jesper Ottoson
jesper@fotbolltransfers.com