Foto: Bildbyrån

Zubizarreta: "Jag tror att Messi redan har bestämt sig"

Publicerad: 2021-04-16 14:28 Spanien

Lionel Messi kan lämna Barcelona gratis i sommar. Målvaktsikonen Andoni Zubizarreta tror att stjärnan redan har bestämt sig om framtiden.

Superstjärnan Lionel Messis, 33, framtid i Barcelona är fortfarande svävande i luften.

Anfallaren sitter, som bekant, på utgeånde kontrakt med spanska giganten och är fri att lämna klubben gratis i sommar - om han inte förlänger.

Nu hävdar klubbikonen och förre målvakten Andoni Zubizarreta att han är övertygad om att Messi redan tagit ett beslut om framtiden.

Bildbyrån

– Messi har förtjänat rätten att tänka och bestämma. Jag tror att han mer eller mindre har bestämt sig redan, säger han enligt Goal och fortsätter:

– Presidenten (Joan Laporta) har redan sagt att han ska göra allt för att få Messi att stanna. Därifrån, om han bestämmer sig för att stanna, underbart. Om inte, då måste vi fortsätta spela.

Saken är den att han trivs i Barça.

I morgon kväll möter Barcelona Athletic Bilbao i spanska cup-finalen. Zubizarreta tror att resultatet kan påverka Messi - även om det inte kommer falla avgörande.

– Messi är en fotbollsspelare i ordets traditionella mening, han är inte en marknadsföringsprodukt. Han är tillräckligt rutinerad för att veta att ibland vinner du, och ibland förlorar du. Saken är den att han trivs i Barça.

Jesper Ottoson
jesper@fotbolltransfers.com