Foto: Bildbyrån

Officiellt: Imad Khalili förstärker Hammarbys tränarstab

Publicerad: 2021-04-14 16:52 Allsvenskan

Hammarbys anfallare Imad Khalili får en ny roll. Han kliver in i tränarstaben och ska fokusera på individuell spelarutveckling.

Hammarby IF meddelar på sin officiella hemsida att Imad Khalili, 34, får en utökad roll - men kommer fortsätta vara tillgänglig som spelare.

Han är en oerhört klok person, inte minst när det kommer till fotboll.

Anfallaren går i ledarstaben. Khalilis huvuduppgift blir individuell spelarutveckling.

– Imad är den spelare i dagens trupp som har varit längst i Hammarby. Han kan klubben, han vet vad vi vill och han har en stor erfarenhet där han genomgått olika faser i sin spelarkarriär. Han är en oerhört klok person, inte minst när det kommer till fotboll, och han är respekterad i spelargruppen och bland tränarna. Vi är övertygade om att han är helt rätt person att ha i ledarstaben där han får jobba med individens utveckling, och han kommer att växla över nu från spelare till tränare, säger sportchefen Jesper Jansson till hemsidan.

Andreas L Eriksson/Bildbyrån

Även om Khalili fortsätter tillhöra truppen kommer hans nya roll få ett stort utrymme.

– Vi gör om Imads avtal något, och han kommer fortsatt vara registrerad som spelare, fast han är numer främst en del av tränarteamet. Att han fortfarande är nära spelargruppen tror vi är något både vi och han kommer ha stor nytta av. För att det inte ska bli för mycket på samma gång kommer Imad fokusera på A-truppen till att börja med, men vi har ju vår U23-trupp som han också kommer att jobba med på sikt, säger Jesper Jansson till hemsidan.

34-åringen har redan påbörjat sin nya roll.

– Det känns jäkligt kul, och spännande att få jobba ihop med Stefan och Jocke som kanske är de bästa i Sverige på det de gör. Jag har börjat hålla i en del övningar, och jag kommer jobba framför allt med de offensiva spelarna. Tankarna på att ta en tränarroll är något som vuxit fram, och det jag upplevt som spelare är något jag hoppas använda mig av i den här rollen, säger Khalili till hemsidan.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com