Foto: Marcelo Del Pozo/Bildbyrån

Uppgifter: Så ska Barcelona övertyga Håland

Publicerad: 2021-04-14 11:01 Övriga Europa

Borussia Dortmund vill helst inte sälja Erling Håland i sommar. Barcelona kommer dock försöka och har en strategi för att vinna dragkampen, enligt uppgifter.

Erling Håland, 20, har tagit Europa med storm. Den norske anfallaren öser in mål för tyska Borussia Dortmund.

Flera storklubbar runtom i Europa vill knyta till sig skyttekungen i sommar. Manchester City och Chelsea är två av dem.

Nyligen besökte spelarens agent Mino Raiola och pappa Alf-Inge Håland de spanska giganterna Barcelona och Real Madrid - som också är sugna på stjärnan.

Nu skriver Mundo Deportivo att Barcelona vill göra en prestigevärvning i sommar och att nye presidenten Joan Laporta har ögonen på just Håland. Den önskan delas av tränaren Ronald Koeman.

Enligt tidningen ser Barça att det största hotet kommer från rivalen Real. Katalanerna gör nu allt för att övertyga Håland, hans pappa och Raiola om att deras miljö är den bästa.

Barças strategi är att garantera Håland att han kommer bli den självklara stjärnan i deras lagbygge efter Lionel Messi. Argentinaren blir 34 år i sommar och även om han förlänger sitt kontrakt kommer det ske en överlämning av tronen inom en inte alltför avlägsen framtid.

Reals huvudfokus är att värva Kylian Mbappé, 22, från Paris Saint-Germain. Med tanke på hans status och ålder kommer Håland tvingas dela rampljuset med fransmannen - vid en flytt till Bernabeu.

Albert Gea/Bildbyrån

Hålands pappa och Raiola är medvetna om Reals planer för Mbappé och Barça försöker utnyttja det till sin fördel, skriver tidningen. I Katalonien skulle Håland efter något år med Messi bli den tydliga referenspunkten.

Barça är medvetna om att Håland kommer kunna få mer betald i andra klubbar och hoppas att norrmannen accepterar ett lite mer prestationsbaserad kontrakt inledningsvis, för att på sikt belönas med ett större kontrakt. De hoppas att 20-åringen ser de sportsliga fördelarna med att välja Barça.

Håland har en utköpsklausul på 75 miljoner euro, som träder i kraft sommaren 2022. Dortmund sägs vilja ha 150 miljoner euro för att sälja stjärnan den här sommaren. Barça vill gärna ha spelaren nu, men har inget emot att vänta ett år - inte minst av ekonomiska skäl.

David Lind
david@fotbolltransfers.com