Foto: Mathilda Ahlberg/Bildbyrån

Sportchefen om Colak: "Vi hade koll på honom sedan tidigare"

Publicerad: 2021-04-14 10:35 Allsvenskan

Antonio Colak, 27, är på lån till Malmö FF säsongen ut. Nu berättar sportchef Daniel Andersson för Kvällsposten hur man landade värvningen.

Så sent som i höstas värvades 27-årige anfallaren Antonio Colak för 30 miljoner kronor till grekiska PAOK.

I år ska han representera Malmö FF i Allsvenskan - sedan de svenska mästarna lånat in kroaten säsongen ut.

I en intervju med Kvällsposten berättar sportchef Daniel Andersson om spelet bakom kulisserna som fick Colak till Malmö.

– Vi tittade på en hel del spelare och väntade på att det skulle bli rätt. Antonios situation i PAOK gjorde det möjligt att få honom på ett lån. Det gick snabbt för de kände att de gärna vill ha ut honom i stället för att ha kvar honom, säger Andersson till Kvällsposten.

Men som helhet var värvningen inget hastverk. Redan hösten 2018 fick Malmö FF upp ögonen för anfallaren. Det berättar chefsscout Vito Stavljanin för Kvällsposten.

– Jag har bra koll på ligan där nere och har bra kontakt med bra folk där nere som hela tiden tipsar om vilka som skulle kunna vara intressanta för oss i Malmö FF, säger Stavljanin.

Med 20 mål och fyra assist på 32 matcher vann Antonio Colak den kroatiska skytteligan säsongen 2019/2020.

Det gick helt enkelt lite för bra.

Christian Örnberg/Bildbyrån

– Det gick helt enkelt lite för bra där för honom, så då kunde vi inte riktigt vara med. Men han fanns ju kvar där på vår radar, säger Daniel Andersson till Kvällsposten och fortsätter berätta om de intensiva dagarna när allt föll på plats:

– Man har ju kontakt med väldigt många folk. Sedan fick vi indikationer från en kille om att han skulle kunna lösa honom (Colak) till oss. Då tar man kontakt med klubben. Man har ju väldigt många krokar ut och får en otrolig massa tips, vissa orkar man inte följa upp, vissa hinner man inte. Men här hade vi koll på Antonio sedan tidigare och satte fart direkt.

Anfallaren låg bakom ett av målen i Malmö FF:s 3–2-seger hemma mot Hammarby IF i den allsvenska premiären i lördags. Nästa omgång ställs MFF mot BK Häcken nu på söndag.

Jesper Ottoson
jesper@fotbolltransfers.com