Foto: Bildbyrån

Agenten försvarar Osimhen: "Han är en tidsbomb redo att explodera"

Publicerad: 2021-04-13 13:50 Italien

Victor Osimhen, 22, värvades till Napoli för rekordhöga summor inför säsongen. Nu försvaras anfallaren av spelaragenten Andrea D’Amico.

Napoli köpte loss 22-årige anfallaren Victor Osimhen från franska Lille för klubbens rekordsumma 70 miljoner euro inför säsongen.

Men skador och sjukdomar har stått i vägen för nigerianen hittills - som bara gjort 16 framträdanden i Serie A den här säsongen.

Spelaragenten Andrea D’Amico agerade mellanhand i övergången till Napoli. Nu uttalar han sig om anfallarens första månader i Italien.

– De senaste matcherna har han fått spela 308 minuter och gjort tre mål. Vi vet hur svårt det kan vara att anpassa sig direkt till Serie A, andra mästare har behövt sex månader tidigare, säger han till Radio Marte enligt Football Italia och fortsätter:

– Victor har haft otur som inte kunnat visa hur stark han är. Vi har bara känt doften av hans styrka, jag är övertygad om att han kommer att kunna göra det mycket bra. Det är en komplett anfallare. Han skulle inte ha varit en viktig värvning i Napolis historia om han inte hade dessa egenskaper. Det är inte ett barn vars okända värde som har kommit till Napoli.

Andrea D’Amico fortsätter att jämföra Osimhen med klubbens förre stjärnanfallare Edinson Cavani, som gjorde 104 mål på 138 matcher för Napoli.

– Han påminner mig mycket om Edinson Cavani, men Victor kom ännu starkare. Cavani, när han anlände från Palermo, var halvokänd och spelade som ytteranfallare, säger han och fortsätter:

– Victor är en tidsbomb redo att explodera. Vi har inte sett det bästa från honom än.

På 16 framträdanden i Serie A hittills har Osimhen gjort fem mål och två assist.

Jesper Ottoson
jesper@fotbolltransfers.com