Foto: Bildbyrån

Officiellt: Rasmus Bengtsson avslutar karriären

Publicerad: 2021-04-13 12:37 Allsvenskan

Rasmus Bengtsson bröt med Malmö FF inför den här säsongen. Men trots anbud från andra klubbar väljer mittbacken att lägga skorna på hyllan.

Den tidigare landslagsbacken Rasmus Bengtsson, 34, bekräftar för Kvällsposten att han slutar med fotbollen.

– Det känns som en lättnad nu när beslutet att jag ska lägga skorna på hyllan är taget. Jag har haft en period där jag känt lite fram och tillbaka på hur jag ska göra, samtidigt som det egentligen har lutat hela tiden åt att jag skulle avsluta karriären i Malmö FF, säger han till tidningen.

– Det blev kanske inte det slutet om jag ville, men det blev ändå ett avslut i Malmö FF och jag har haft svårt att se mig fortsätta i någon annan klubb i Skandinavien med tanke på allt jag fått uppleva med MFF. Alla mina fotbollsdrömmar blev sanna i MFF och det är jag glad och stolt över, fortsätter Bengtsson. 

34-åringen hymlar inte om att han haft möjligheten att fortsätta spela. Det har funnits anbud.

– Ja, det var en del allsvenska klubbar som hörde av sig, även en del andra klubbar i Skandinavien och en de klubbar utanför. Just när man får anbuden har det väl varit en lockelse att hoppa på det, men sedan har man börjat kolla upp klubbarna och kollat med familjen och så vidare och då har det inte känts rätt. Jag känner mig färdig nu, säger Bengtsson till Kvällsposten.

Bengtsson vann totalt tre SM-guld med Malmö FF. Det blev tre cuptitlar med Twente i Holland. Han har även varit utlandsproffs i tyska Hertha Berlin.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com