FOTBOLLTRANSFERS.COM AVSLÖJAR
Foto: Bildbyrån

AVSLÖJAR: Helsingborg och GAIS jagar Mikael Ishak

Publicerad: 2011-11-11 01:49 Superettan


18-årige anfallstalangen Mikael Ishak är glödhet och kommer troligtvis lämna Assyriska FF. Nu kan fotbolltransfers.com avslöja att Helsingborgs IF och GAIS visar konkret intresse. Även en holländsk klubb finns med i bilden.

Mikael Ishak har troligtvis spelat sin sista match för Assyriska FF. Efter två säsonger i Superettan är 18-åringen eftertraktad i Allsvenskan och utomlands.

Fotbolltransfers.com kan nu avslöja att Helsingborgs IF och GAIS är väldigt intresserade av anfallaren. En av klubbarna ska även ha kommit långt i förhandlingarna med Assyriska.

– Jag kan tyvärr inte avslöja vilka klubbar som visar intresse, det är min rådgivare Martin Dahlin som sköter det. Men det finns konkret intresse från ett par klubbar i Allsvenskan, säger Mikael Ishak till fotbolltransfers.com.

Även en holländsk klubb har visat intresse för Mikael Ishak.

– Ja, det stämmer, säger han.

Den gångna säsongen gjorde anfallaren nio mål och tre assist i Superettan – trots att han höll till på innermittfältet de sista fem matcherna. Ishak har också mäktat med tre landslagsmål.

Stortalangen är nu inställd på att ta nästa steg. Men utlandet får vänta – ett litet tag i varje fall.

– Två år i Superettan är bra, nu är det dags att gå vidare. Mitt mål är att spela så högt upp som möjligt. Jag föredrar att gå vidare till Allsvenskan först, dels för speltid och dels för erfarenhet, säger Ishak till fotbolltransfers.com.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com