Foto: Marcelo Del Pozo/Bildbyrån

Hauge: "Pratade med Håland - som rekommenderade Milan"

Publicerad: 2021-04-08 19:37 Italien

Borussia Dortmunds anfallsstjärna Erling Håland pushade landslagskollegan att välja Milan, avslöjar Jens Petter Hauge.

Jens Petter Hauge, 21, anslöt till Milan från det norska succélaget Bodö/Glimt inför den här säsongen.

Så här långt har den norske landslagsyttern bidragit med två mål på 18 framträdanden i Serie A. Nu berättar Hauge om sitt första möte med lagets stora stjärna Zlatan Ibrahimovic, 39.

– Han är otrolig, vi har haft kul tillsammans. När jag kom dit bad han mig att jobba hårt och njuta av det eftersom Milan är en klubb med en stor historia, säger han till Sport Mediaset.

Vidare säger Hauge att landslagskollegan Erling Håland, till vardags i Borussia Dortmund, föreslog en flytt till Milan.

– Vi pratade mycket då vi känner varandra väl. Det var många klubbar som var intresserade. Jag pratade med honom om Milan, och han rekommenderade det. Han sa att det skulle bli tufft, men att jag skulle göra bra ifrån mig.

Håland har likt sin landsman Hauge på kort tid tagit klivet från Norge ut i Europa, och är i dag en av Europas mest eftertraktade spelare.

Hans pappa Alf-Inge var proffs i England och tillbringade tre år i Manchester City mellan 2000 och 2003. En av Alf-Inges tidigare lagkamrater, Paul Dickov, pikar nu den äldre Håland.

– Erling är allt hans pappa inte var, han är en målgörare, har både höger- och vänsterfot, snabb och ser bra ut, säger Dickov och skrattar enligt Goal.com.

Damir Tuhcic
info@fotbolltransfers.com