Foto: Mathias Bergeld/Bildbyrån

Alm: "Traore vara spetsigare än Bergmann Jóhannesson"

Publicerad: 2021-04-08 16:10 Allsvenskan

BK Häckens tränare Andreas Alm är imponerad av nyförvärvet Bénie Traore - som tippas få sitt stora genombrott redan i år.

Ísak Bergmann Jóhannesson, 18, slog igenom med dunder och brak förra säsongen. IFK Norrköpings isländske supertalang jagas nu av storklubbar i Europa.

BK Häcken har plockat in den ivorianske mittfältaren Bénie Traore, 18, inför den här säsongen. Andreas Alm berättar för Fotbollskanalen att han tror att nyförvärvet kan få ett genombrott redan i år.

– Han ser bra ut. Han är fyra månader äldre än vad Ísak Bergmann Jóhannesson i IFK Norrköping är, och jag tror att Bénie kan vara spetsigare än Jóhannesson, säger tränaren till sajten.

Alm utvecklar varför Traore är en så stor talang.

– Det är en stor spelförståelse och taktiskt kunnande. Enorm löpkapacitet. Explosiv. Så det är många bra saker, säger han till Fotbollskanalen.

Alm har tidigare tränat talanger som Alexander Isak och Robin Quaison i AIK.

– Det gemensamma med talangerna som jag har haft och som har slagit sig ut i Europa är att det finns inga gränser att sätta för Bénie Traore. Jag kan inte bestämma var hans tak ligger utan det gör han bara själv, säger han till Fotbollskanalen.

Traore signerade ett kontrakt med Häcken som sträcker sig över säsongen 2024.

David Lind
david@fotbolltransfers.com