Foto: Kenta Jönsson/Bildbyrån

Jamie Roche: "Det har alltid varit en dröm att spela där"

Publicerad: 2021-04-08 15:27 Allsvenskan

IK Sirius talang Jamie Roche fick sitt genombrott i fjol och förlängde nyligen sitt kontrakt. 20-åringen medger att han drömmer om spel i England.

Jamie Roche har skolats om från mittfältare till mittback inför den här säsongen. I en intervju med SportExpressen berättar talangen att han trivs på sin nya position.

– Jag har en ganska bra längd och fysik och sedan är jag ganska lugn och trygg med bollen, vilket gynnar sättet som Sirius vill spela på. Med bollen är det inte jättestor skillnad, men utan boll är det lite mer att man ska hålla koll på vad som kommer bakom en med löpningar och offside, säger han.

20-åringen spelade 18 matcher i Allsvenskan förra säsongen. Roche förlängde nyligen sitt kontrakt med IK Sirius över 2024. Han är en egen produk och hymlar inte om att han kan lära mycket av tidigare landslagsbacken Petter Hansson - som tillhör ledarstaben.

– Det är väldigt bra. Bättre tips och hjälp kan man inte få. Jag menar, han har spelat på väldigt hög nivå och spelat landskamper. Det finns ingenstans där jag skulle få bättre tips, säger Roche till SportExpressen.

Roche har sina rötter i England och hans farfar representerade klubbar som Millwall och Crystal Palace. 20-åringen hoppas en dag kunna spela i England.

– Det har alltid varit en dröm att spela där. Min pappa har berättat historier om hur det var att spela i England. Det tror jag kommer hända faktiskt. Men först och främst tänker jag att jag ska göra en bättre säsong än förra året. Kanske spela ännu fler matcher och ta ännu större kliv. Sedan vet jag inte vart det leder. Nu fokuserar jag bara på de kommande matcherna, säger Roche till SportExpressen.

David Lind
david@fotbolltransfers.com