Foto: Ian Macnicol/Bildbyrån

Uppgifter: Aston Villa vill ha Steven Gerrard

Publicerad: 2021-04-08 13:58 England

Steven Gerrard gör succé i skotska Rangers FC. Nu hoppas Aston Villa knyta till sig tidigare världsstjärnan inför nästa säsong, enligt uppgifter.

Rangers FC anlitade Steven Gerrard som manager sommaren 2018. Den här säsongen har han lett laget till en överlägsen ligatitel.

Gerrard, som har kontrakt till 2024, har länge pekats ut som den naturliga arvtagaren till Jürgen Klopp i sin tidigare klubb Liverpool.

Gerrard har dock vid upprepade tillfällen att en flytt till Liverpool ännu inte är på tapeten då Klopp också ha kontrakt till 2024.

Nu skriver Football Insider att Aston Villa visar starkt intresse för den tidigare engelske landslagsstjärnan.

Dean Smith har gjort ett gediget jobb, men sitter ändå inte säkert i Aston Villa. Klubbens vd Christian Purslow försöker övertyga Gerrard att ta över som manager redan inför nästa säsong, enligt uppgifrerna.

Purslow känner Gerrard väl då han tidigare arbetat för Liverpool. Aston Villas ägare Wes Edens och Naseef Sawiris hoppas kunna knyta till sig ett stort namn och Gerrard anses vara en av de mest spännande tränarna.

Det är dock oklart om Gerrard är intresserad av jobbet i Aston Villa. Förra sommaren nobbade han Championshipklubbarna Bristol City och Birmingham City.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com