Foto: Peter Holgersson/Bildbyrån

Andreas Blomqvist: "Mjällby kändes mest rätt i magen"

Publicerad: 2021-04-08 13:44 Allsvenskan

Andreas Blomqvist lämnade IFK Norrköping efter förra säsongen. Nu förklarar mittfältaren varför det blev en återkomst i Mjällby AIF.

Det blev totalt fem säsonger i IFK Norrköping. I vintras blev det dock ingen förlängning. Istället valde Andreas Blomqvist, 28, att återvända till Mjällby AIF.

I en intervju med Fotbollskanalen talar mittfältaren ut om sin flytt och förklarar varför det blev Mjällby.

– Jag har haft jättefina år i Norrköping och det har varit bra där, men det hände ganska mycket där och det tog lite tid innan allt kom på plats, samtidigt som det hände mycket i organisationen. Jag hade även ett utgående kontrakt och det kom inte några tydliga besked, även om man kanske hade indikationer och lite så. Då var Mjällby tydliga med att de ville ha mig och jag var även öppen för en nystart, så till slut blev det Mjällby och det kändes mest rätt i magen, säger han.

Blomqvist hoppas att speltiden ökar i och med flytten.

– Jag har haft mina skador i Norrköping, men nu har jag varit frisk i två år. Jag känner inte riktigt att jag fick förtroendet jag hade önskat i kontinuitet och att få starta matcher. Även om förra säsongen började bra, så var jag lite besviken över att jag inte fick fortsatt förtroende efter att vi hade börjat bra. Det är lite det jag eftersträvar, då jag är i en ålder, där jag behöver spela. Jag hoppas att jag kan få förtroende och kontinuitet i Mjällby, säger han till Fotbollskanalen.

Blomqvist, som i fjol spelade 18 allsvenska matcher, varav sex från start, har kontrakt med Mjällby över säsongen 2022.

David Lind
david@fotbolltransfers.com