Foto: Bildbyrån

Anders Christiansen: "Har visat min motivation och kärlek till klubben"

Publicerad: 2021-04-08 10:01 Allsvenskan

Malmö FF stoppade sin lagkapten Anders Christiansen från att flytta till Saudiarabien i höstas. Dansken är dock inte besviken och lika motiverad som tidigare.

I oktober ville saudiska Al Nassr värva mittfältaren Anders Christiansen, 30, från Malmö FF. Men den allsvenska storklubben ville inte sälja - trots ett stort bud.

Dansken skulle i sin tur få ett rejält lönelyft. I en intervju med Fotbollskanalen berättar MFF-kaptenen att han inte är besviken över den uteblivna övergången.

– Om man är orolig över att jag är besviken, så hade jag inte presterat som jag gjorde under de sista matcherna av säsongen. Då visade jag min professionalitet, min motivation och min kärlek till klubben. Det påverkar inte mitt spelsätt eller mitt mentala tillstånd till den här säsongen, säger han till sajten.

Christiansen har hunnit vinna SM-guld tre gånger. Men han är långt ifrån mätt.

– Jag älskar att vinna. Det är det som motiverar mig och som gör att jag går ut på träningsplanen för att bli bättre. Det är för att vinna. Jag älskar att stå i november månad med pokalen och att fira det med laget, klubben och supportrarna. Det är det bästa som finns, säger han till Fotbollskanalen.

30-åringen har kontrakt med MFF över säsongen 2024. Han gjorde 13 mål och tre assist på 23 matcher i Allsvenskan i fjol. 

David Lind
david@fotbolltransfers.com