Foto: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån

Officiellt: Falkenbergs FF värvar Umar Bala Muhammed

Publicerad: 2021-04-06 19:32 Superettan

Den nigerianske yttern Umar Bala Muhammed, 23, har skrivit på för Falkenbergs FF i Superettan. Kontraktet sträcker sig över 2023.

Falkenbergs FF bekräftar på sin officiella hemsida att Umar Bala Muhammed är klar för klubben.

Nigerianen ansluter från vitryska FK Slutsk och har signerat ett treårskontrakt med Superettanklubben.

– Umar är en spelare som vi blev presenterade för av Dominic Chatto. Umar har under förra säsongen spelat i belarusiska ligan och vi har kunnat se ett antal matcher och såg att det är en mycket intressant spelare. Vänsterfot, bra fart och en spelare som kan spela på olika positioner. Vi hoppas att Umar kommer göra ett rejält avtryck i Falkenberg när han väl kommer hit och kommer in i vår miljö, säger Falkenbergs sportchef Håkan Nilsson till hemsidan.

23-åringen kan spela både vänsterback och vänstermittfältare.

– Det känns väldigt bra och tryggt att skriva på för FFF. Tack vare lagets rykte, vilja och hängivenhet är jag mycket glad över att tillhöra det här laget. FFF är en välorganiserad och professionell klubb. När jag hörde om intresset fick jag känslan av att klubben verkligen ville ha mig. Jag hoppas att jag kommer att ha en bra tid i FFF, säger nyförvärvet till hemsidan.

Umar Bala Muhammed beskriver sig själv.

– Jag är stark, snabb och väldigt bolltrygg. Jag arbetar hårt för laget och är ödmjuk, lätt att ha att göra med och disciplinerad. Jag är en 100 procent koncentrerad och smart lagspelare och gör mitt bästa för att upprätthålla en bra attityd, säger han och fortsätter:

– Jag är bra defensivt och har bra passningsspel. Jag är bra på att skapa möjligheter med öppnande passningar. Jag gör det svårt för mina motståndare både offensivt och defensivt. Förhoppningsvis kan jag anpassa mig till Falkenbergs FF:s spel så fort som möjligt.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com