Foto: Michael Steele/Bildbyrån

Tuchel uppges vilja rensa - nio spelare kan lämna Chelsea

Publicerad: 2021-04-06 14:12 England

Chelseas nye manager Thomas Tuchel vill sätta sin prägel på truppen inför nästa säsong. Därför kan hela nio spelare dumpas i sommar, enligt uppgifter.

Thomas Tuchel åkte på sin första förlust i Chelsea i helgen. Tysken ersatte Frank Lampard som manager i slutet av januari.

Tuchel har snabbt fått fart på Chelsea - som värvade många spelare i somras. Fler förändringar är att vänta efter säsongen.

Daily Mirror skriver att Tuchel är redo att göra sig av med hela nio spelare när transferfönstret öppnar i sommar.

Anfallaren Tammy Abraham, målvakten Kepa Arrizabalaga, ytterbacken Emerson Palmieri, mittbackarna Antonio Rüdiger och Fikayo Tomori, mittfältarna JorginhoRoss Barkley och Ruben Loftus-Cheek samt anfallaren Michy Batshuayi kan alla försvinna.

Abraham, Kepa och Emerson får ingen vidare speltid och ingår inte i Tuchels planer. Likaså den utlånade trion Barkley, Loftus-Cheek och Batshuayi. Vad gäller Tomori vill Milan behålla honom och de har en köpoption.

Tuchel sägs gilla Jorginho, men spelar har ofta uttryckt att han gärna återvänder till Italien. Managern är inte angelägen om att sälja mittfältaren, men ett bra bud skulle få Tuchel och Chelsea att släppa honom.

Rüdger har fått mycket speltid sedan Tuchels ankomst, men han avvisades från en träning i dagarna efter ett bråk med Kepa. Daily Mirror menar att managern är mycket för disciplin och att mittbackens agerande inte landat väl.

Dessutom vill Chelsea värva en ny mittback i sommar och det kan leda till att Rüdiger inte förlänger. Hans nuvarande avtal löper ut 2022 och för att undvika ett möjligt bosmanfall kan tysken säljas i sommar. 

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com