Foto: Catherine Ivill/Bildbyrån

Klopp om att träna i Spanien: "Kanske Real Mallorca"

Publicerad: 2021-04-05 23:35 England

Liverpools manager Jürgen Klopp känner inget behov att hamna i Real Madrid eller Barcelona. Han flörtar istället med en annan spansk klubb: Real Mallorca.

Jürgen Klopp har så här långt tränat Mainz, Borussia Dortmund och Liverpool. Inför mötet med Real Madrid i Champions League får tysken frågan om att jobba i Spanien.

– Om jag i slutet av min karriär bara har tränat tre klubbar och de är Mainz, Borussia Dortmund och Liverpool så är det inte så illa. Så jag skulle inte ångra att jag inte tränat Real Madrid. Men när vi klev ut ur planet idag beklagade jag att jag inte bor här. Vädret är så mycket bättre! Ni är välsignade som bor här, säger han enligt Marca.

– Jag skulle vilja säga att jag passar alla (Barcelona, Real Madrid och Atletico Madrid). Men min spanska är riktigt dålig. Så ni skulle inte tycka om det, att ha mig i Spanien och så talar jag denna brutna spanska. Jag drar alltid detta skämt om att beställa en öl, men det kommer inte att fungera länge. Alla dessa klubbar har fantastiska tränare, fortsätter Klopp.

Tysken öppnar dock för en överraskande klubb i Spanien.

– Kanske skulle Real Mallorca vara trevligt, att bo där åtminstone, säger Klopp.

Real Mallorca ligger just nu i toppen av spanska andraligan och kan ta klivet upp i La Liga.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com