Foto: Bildbyrån

Uppgifter: Neymar pausar förhandlingarna med PSG - vill till Barcelona

Publicerad: 2021-04-04 00:52 Övriga Europa

Det har rapporterats att Neymar och Paris Saint-Germain är överens om ett nytt kontrakt. Men nu kommer nya bud. 29-åringen sägs vilja återvända till Barcelona.

Neymar, 29, har tidigare uttryckt att han vill spela med Lionel Messi, 33, igen. Hans Paris Saint-Germain har länge jagat argentinaren.

Brasilianaren har ryktats vara helt överens med PSG om en förlängning. Det nuvarande avtalet löper ut 2022.

Men nu uppger katalanska tidningen Ara att Neymar pausat förhandlingarna med den franska storklubben.

Neymar inser att Messi kommer förlänga med Barcelona och att han måste återvända till Camp Nou om de ska dela omklädningsrum igen.

29-åringen ska ha meddelat Barcelonas ledning att han vill återvända i sommar. PSG kan tvingas sälja om Neymar inte förlänger.

Enligt uppgifterna utesluter inte Barcelona en värvning av Neymar, även om Erling Håland i Borussia Dortmund just nu är högsta prioritet.

Även Inters anfallare Lautaro Martinez är på den spanska gigantens radar.

Neymars tidigare agent Andre Curry uttryckte nyligen att han tror på en återförening med Messi - i just Barcelona.

– Jag hade varit väldigt glad om Neymar återvände till Barcelona. Jag vet att klubben har en öppen dörr för honom, fansen vet att han gjorde ett misstag när han lämnade dem, sa Cury enligt Marca och fortsatte:

– För två år sedan ville Neymar återvända till Barça men de föll på några detaljer. Joan Laporta är den enda som kan återförena Messi och Neymar. De kommer att spela ihop igen men inte i PSG, utan i Barcelona.

David Lind
david@fotbolltransfers.com