Foto: Bildbyrån

Lucas Torreira vill till Boca Juniors - efter mammans död

Publicerad: 2021-04-02 11:53 Spanien

Lucas Torreira, just nu i Atletico Madrid på lån från Arsenal, bekräftar att han vill flytta till Boca Juniors. Efter mammans död vill han återvända till Sydamerika.

I dagarna rapporterade ESPN att argentinska storklubben Boca Juniors jobbar på att värva Lucas Torreira, 25, från Arsenal.

Nu medger den uruguayanske landslagsmittfältaren, som just nu är utlånad till Atletico Madrid, att han vill till Boca - efter att mamman dött i Covid-19.

– Min mamma dog av covid-19 vid 53 års ålder. Jag bad om tillstånd (att åka till Argentina) från Atletico. Cholo (Diego Simeone) förstod allt och de gav mig en vecka, men jag bad att stanna lite längre. På söndag reser jag nog. Jag måste göra min plikt och livet måste fortsätta. Atletico var väldigt bra mot mig och det är viktigt, säger han till ESPN och fortsätter:

– Det är inte våldsamma känslor eller ett galet beslut för min mamma. Jag har alltid sagt att jag ville spela för Boca. Jag dör för att spela för Boca och jag har alltid sagt det. Om inte nu, i juni. Kvällen min mamma dog var min agent en av de första som fick nyheten. Jag vill inte spela i Europa längre, jag vill spela för Boca. Jag vill vara nära mitt hem, min familj. Jag vill bara spela för Boca. Jag har redan fattat beslutet. Jag gör det för min pappa.

David Lind
david@fotbolltransfers.com