Foto: Bildbyrån

Romain Gall: "Kommer till en klubb där jag vet hur det fungerar"

Publicerad: 2021-04-01 09:55 Allsvenskan

Den amerikanske mittfältaren Romain Gall har lämnat Malmö FF. Han är återigen utlånad till Örebro SK och ser nu fram emot säsongen.

Malmö FF och sportchefen Daniel Andersson aviserade tidigt att Romain Gall, 26, inte ingick i planerna för 2021.

Strax innan det svenska transferfönstret stängde blev det en ny utlåning. Den amerikanske mittfältaren är tillbaka i Örebro SK.

I en intervju med Nerikes Allehanda kommenterar Gall sin övergång.

– Det känns fantastiskt. Jag är redo att sätta igång och de flesta av killarna från i höstas är kvar fortfarande. Jag är exalterad och vi har ett riktigt bra lag, säger han.

Gall betonar att det är en trygghet att komma till en miljö han redan är bekant med.

– Det innebär stabilitet. Jag kommer till en klubb där jag vet hur det fungerar. Det blir en fräsch start som jag verkligen ser fram emot. ”The best is yet to come”. Jag kommer att fortsätta att jobba hårt och som jag sa, det bästa har inte ens hänt ännu, säger han till Nerikes Allehanda.

26-åringen hymlar inte om att det är skönt att komma bort från MFF, där han inte fick mycket förtroende.

– Ja, det känns bra att vara på en plats där jag känner mig uppskattad och där jag får chansen att vara fri och få uttrycka mig på planen. Ibland är det så här i fotbollsvärlden. Det finns inte alltid ett svar på varför saker händer. Det är inte bara jag som har drabbats av det här, det händer många. Man måste bara fortsätta att tro på sig själv och jobba på. Då kommer andra dörrar att öppna sig, säger Gall till Nerikes Allehanda.

MFF köpte Gall från GIF Sundsvall sommaren 2018 och hans kontrakt sträcker sig över säsongen 2022.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com