Foto: Bildbyrån

Officiellt: Lars Saetra klar för Kalmar FF

Publicerad: 2021-03-31 18:01 Allsvenskan

Lars Saetra lämnar Tromsö IL och återvänder till Allsvenskan. Hammarbys tidigare försvarare har skrivit på för Kalmar FF.

Kalmar FF meddelar på sin officiella hemsida att Lars Saetra, 29, är klar för klubben. Han ansluter från norska Tromsö IL på ett kontrakt över 2023.

– Det känns väldigt bra att komma till Kalmar FF. Jag trivdes bra under min senaste tid i Sverige och ser fram emot att få köra igång säsongen, säger försvararen till hemsidan och fortsätter:

– Den tidigare KFF-spelaren Lars Cramer är en god vän till mig och jag hälsade på honom i Kalmar under hans tid i föreningen. Då fick jag ett väldigt bra intryck och det verkar vara en fin stad som jag kommer till. Det har varit ett bra år under den gångna säsongen med Tromsö IL där vi vann ligan och jag kommer till Kalmar FF med ett gott självförtroende och en vinnarmentalitet.

Kalmars tränare Henrik Rydström är nöjd med värvningen.

– Vi har haft problem med full kontinuitet bland mittbackarna i träning vilket gör att vi har känt ett behov av att förstärka på den positionen. Det finns också en skadehistorik kopplat till mittbackarna i truppen med allsvensk erfarenhet, säger han och fortsätter:

– Med Lars Sætra får vi in en fysisk och erfaren spelare som är duktig i duellspelet, passningsskicklig i det långa och korta spelet samt bekväm med att spela den typen av fotboll vi vill spela. Vi vet också att det är en bra person som kommer fungera bra in i gruppen.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com