Foto: Pelle Börjesson/Bildbyrån

Officiellt: Dalkurd FF värvar Rendijs Sibass

Publicerad: 2021-03-31 12:16 Division 1

Dalkurd FF förstärker truppen inför seriepremiären i Ettan Norra. Lettiska högeryttern Rendijs Sibass, 23, har skrivit på för klubben.

Den 23-åriga lettiska högeryttern Rendijs Sibass är klar för Dalkurd FF i Ettan Norra. Det skriver klubben på sin officiella hemsida.

Sibass kommer närmast från den lettiska högstaligan, där han tillhörde FC Noah Jurmala under en kort period.

– Det känns jättebra och jag är verkligen glad över att ha kommit till Dalkurd. Det är ett stort steg i min fotbollskarriär och en utmaning för mig, där jag kan bevisa mina styrkor. Alla i klubben är jättetrevliga och har tagit hand om mig på bästa sätt. Jag har hunnit träffa mina nya lagkamrater och tränarna, som har välkomnat mig väl, säger Rendijs Sibass till klubbens hemsida.

Trots sin unga ålder har Rendijs Sibass hunnit med att spela över 120 matcher i högstaserien i Lettland och utöver detta har han ungdomslandskamper på U18, U19 och U21-nivå för Lettland på meritlistan, skriver klubben på sin hemsida.

– Mitt mål är att få spela så mycket som möjligt och att få utveckla mitt spel. Sen vill jag självklart vinna matcher och målet är naturligtvis att vinna serien i år och att ta steget upp till Superettan, fortsätter nyförvärvet.

Tidigare i mars skrev även Dalkurd kontrakt med akademispelaren Laziar Osman, 16, som signat ett lärlingsavtal med A-laget. Även han är yttermittfältare och gjorde sin A-lagsdebut tidigare i år.

Jesper Ottoson
jesper@fotbolltransfers.com