Foto: Bildbyrån

Adam Eriksson: "Knappt en enda klubb i Sverige som söker en vänsterback"

Publicerad: 2021-03-31 10:58 Allsvenskan

Adam Eriksson fick lämna Helsingborgs IF efter förra säsongen. 30-åringen har ännu inte hittat någon ny klubb. Vänsterbacken uttalar sig nu om framtiden.

Helsingborgs IF degraderades från Allsvenskan i fjol. Därefter blev det ingen fortsättning för Adam Eriksson.

– Vi såg på det ganska lika. Efter fem år var det dags att testa något nytt. Samtidigt åkte vi ner i superettan och då blir det automatiskt någon form av nystart och omorganisation. Då kände HIF att det inte fanns någon ekonomi att behålla de spelare vars kontrakt gick ut efter säsongen. Vi hade ett bra snack och jag kände att det var läge för någon annan att ta med HIF på den nya resan i superettan, säger 30-åringen till Borås Tidning.

Det svenska transferfönstret stänger i natt och Eriksson har ännu inte hittat någon ny klubb.

– Jag hade hoppats på att hitta en klubb redan i januari. Pandemin har spelat en roll i det, många lag är försiktiga när det kommer till övergångar. Dessutom är det knappt en enda klubb i Sverige som söker en vänsterback. Det gäller ju att ha lite flyt också, säger han till Borås Tidning.

Men även efter fönstrets stängning finns det en möjlighet att skriva på för en ny klubb. Detta då Eriksson är klubblös. Vänsterbacken kan dock hamna utomlands.

– Jag har fram till idag pratat med den del klubbar utomlands där fönstret har stängt där det fortfarande finns möjligheter. Jag är i diskussion med några klubbar, och hade kontakt senast för någon dag sedan, men det är inte så långt fram att jag idag skulle kunna skriva på ett kontrakt. Förhoppningen är att hitta något de närmsta veckorna, det kan ju hända saker i Sverige också, som skador eller försäljningar längre fram, säger Eriksson till Borås Tidning.

Eriksson gjorde tre assist på 27 matcher i Allsvenskan förra säsongen. Förutom Helsingborg har backen representerat Falkenbergs FF och Norrby IF.

David Lind
david@fotbolltransfers.com