Foto: Bildbyrån

Officiellt: Örebro SK lånar Romain Gall

Publicerad: 2021-03-30 10:35 Allsvenskan

Romain Gall lämnar Malmö FF. Den amerikanske mittfältaren lånas återigen ut till allsvenska konkurrenten Örebro SK.

Örebro SK bekräftar på sin officiella hemsida att Romain Gall, 26, återvänder till klubben. Han lånas in från Malmö FF på nytt. Avtalet sträcker sig över hela säsongen.

– Jag är glad att vara tillbaka. När jag kom hit förra året kändes det jättebra. Det kändes bra med spelare, ledare och på det sättet vi spelade. Om jag skulle lämna Malmö så ville jag tillbaka till Örebro, det var ett enkelt val. Det ska bli kul att träffa alla igen och starta den här säsongen. Jag ser verkligen framemot det, säger Gall till hemsidan.

ÖSK-managern Axel Kjäll är givetvis nöjd med att ha Gall tillbaka.

– Det är med stor glädje jag välkomnar Romain tillbaka till Örebro. Under hösten var han en viktig spelare för oss och blev bara bättre ju längre säsongen varade. Hans egenskaper i det offensiva spelet kombinerat med sin personlighet kommer stärka oss som lag, säger han till hemsidan.

– Romain har visat en stor vilja att komma tillbaka till Örebro och det känns jättebra att vi lyckas ro detta i hamn. Tack även till Malmö för en bra dialog och gott samarbete, fortsätter Kjäll.

Malmös sportchef Daniel Andersson kommenterar också övergången.

– Vi har tuff konkurrens på våra offensiva platser och det gynnar varken Romain eller oss att han är utanför laget. Han hade en lyckad sejour i Örebro i fjol och de har varit angelägna om att få tillbaka honom. När Romain själv uttryckte intresse för det nådde vi en lösning som känns bra för alla parter, säger han till klubbens officiella hemsida.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com