Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån

Officiellt: Simon Gefvert till Västerås SK

Publicerad: 2021-03-29 11:58 Superettan

Simon Gefvert lämnar allsvenska IK Sirius. Yttern har skrivit på för Västerås SK i Superettan. Kontraktet sträcker sig över två säsonger.

Västerås SK meddelar på sin officiella hemsida att Simon Gefvert, 24, är klar för klubben. Han ansluter från IK Sirius.

– Det känns riktigt bra. Jag är supertaggad att få komma till Västerås och dra igång träningen med laget. Min första träning blir imorgon, just nu är jag på Studenternas och packar ihop det sista, säger han till hemsidan.

– För mig personligen är det väldigt bra att klubbarna hittade en lösning som innebär att jag kan komma och spela för VSK, fortsätter Gefvert.

24-åringen förklarar varför det blev just VSK i Superettan.

– Jag fick reda på tidigt under försäsongen att det fanns ett intresse från en klubb. Sen vet jag att det är mycket som ska stämma för att klubbar ska komma överens om en övergång, säger Gefvert till hemsidan och fortsätter:

– För mig som spelare är det en helhetsbild där jag känner att VSK kan erbjuda det jag behöver just nu i min karriär, därför känner jag mig riktigt nöjd med att det blev så här. Jag har så klart pratat med Thomas (Askebrand) och jag känner Kalle (Karlsson) sedan tidigare och det verkar finnas en bra känsla i klubben som gjort mig intresserad.

Kontraktet med VSK sträcker sig över säsongen 2022.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com