Foto: Albert Gea/Bildbyrån

Pedri om provträningen med Real Madrid: "Jag är en Barça-supporter"

Publicerad: 2021-03-23 17:04 Spanien

18-årige Pedri har gjort succé i Barcelona den här säsongen. Nu talar mittfältaren ut om uttagningen till det spanska landslaget, provträningen med Real Madrid - och Lionel Messis framtid.

Barcelonas 18-årige mittfältare Pedri har gjort stor succé i Katalonien sedan flytten från Las Palmas i somras.

Talangen har imponerat så pass mycket att han blivit uttagen till det spanska A-landslaget som spelar VM-kval i veckan.

– Jag såg fram emot landslagsuttagningen, men jag var inte så säker (på att bli uttagen) eftersom det är tränarens beslut. Jag har turen att vara här och jag ska njuta av det, säger Pedri till Marca.

Coronapandemin har inneburit att EM, OS och VM allt inträffar inom lite drygt ett år. 18-åringen hoppas kunna delta i alla tävlingar.

– Det vore häftigt att vara med i alla tre. Självklart har jag föreställt mig det scenariot framför mig, men man måste ta det steg för steg, säger Pedri.

Han berättar vidare att Barcelona har alla möjligheter att vinna La Liga.

– Vi spelar fantastisk fotboll just nu och med vår nya formation med fem backar funkar väldigt, väldigt bra. Jag hoppas att vi kan fortsätta så här och vinna ligan, säger han och får frågor om Lionel Messis framtid i klubben:

– Jag hoppas att han stannar. Det är hans beslut, och det är ett personligt sådant, som jag tycker att han förtjänar att få tänka på i lugn och ro.

Talangen blev kallad på provträning med Real Madrid tidigare i karriären. Men det blev aldrig någon flytt.

– Jag har alltid sagt att jag är en Barçasupporter. Jag har alltid velat vara där jag är nu och jag är mycket stolt över det, säger Pedri.

18-åringen har varit ordinarie i Ronald Koemans Barcelona den här säsongen. På 28 framträdanden i La Liga har Pedri gjort två mål och tre assist.

Jesper Ottoson
jesper@fotbolltransfers.com