Foto: Gonzalo Fuentes/Bildbyrån

Abidal: "Barcelona kunde värvat tillbaka Neymar - presidenten valde Griezmann"

Publicerad: 2021-03-22 14:15 Spanien

Neymar flyttade till Paris Saint-Germain sommaren 2017. Nu berättar förre sportchefen Eric Abidal att Barcelona kunde värvat tillbaka honom två år senare.

Den brasilianske världsstjärnan Neymar, 29, lämnade Barcelona för franska storklubben Paris Saint-Germain sommaren 2017.

Ytteranfallaren hade skördat stora framgångar på Camp Nou innan PSG utnyttjade spelarens utköpsklausul i kontraktet och lockade över honom till Paris.

Nu berättar Eric Abidal, tidigare sportchef i Barcelona, att den spanska storklubben var nära att värva tillbaka Neymar till Katalonien sommaren 2019.

I stället värvade man franske landslagsanfallaren Antoine Griezmann, 30, från Atlético Madrid.

– Tio dagar innan övergångsfönstret stängde åkte jag och Barças vd till Paris för att prata med Leonardo (PSG:s sportchef) om Neymar, säger Abidal till The Telegraph och fortsätter:

– Om vd:n åker med, då är det för att vi har möjlighet att värva honom. Om vi inte hade köpt Griezmann innan är jag 100 procent säker på att vi kunde värvat tillbaka Neymar. Vi behövde en ytter och Neymar var fantastisk när han var i Barcelona. Men presidenten valde att köpa Griezmann.

Abidal berättar vidare att en eventuell affär inte hade varit helt okomplicerad.

– Ett av argumenten mot Neymar var att han hade ett pågående rättsfall mot klubben, så det var inte enkelt. Ledningen sa att han var tvungen att stoppa sin anmälan om det skulle kunna bli verklighet. Jag var inte i klubben när allt det där hände, så jag hade inga problem med att genomföra en övergång. Men nu blev det inte så.

Neymars kontrakt med Paris Saint-Germain löper ut efter nästa säsong. Enligt uppgifter ska 29-åringen vilja förlänga avtalet och stanna i Paris.

Jesper Ottoson
jesper@fotbolltransfers.com
SVERIGES BÄSTA FANTASYSPEL!