Foto: Mathilda Ahlberg/Bildbyrån

Officiellt: Sandvikens IF lånar Isak Bråholm

Publicerad: 2021-03-11 15:13 Allsvenskan

Isak Bråholm lämnar IK Sirius. Den 20-årige mittfältaren lånas ut till division 1-klubben Sandvikens IF den här säsongen.

Mittfältaren Isak Bråholm gjorde sin allsvenska debut för IK Sirius redan 2019. Men nu lånas 20-åringen ut till Sandvikens IF i Ettan Norra.

I höstas var Bråholm utlånad till IFK Luleå i Ettan Norra och i säsongsupptakten av säsongen 2021 har mittfältaren varit med i samtliga matchtrupper för Sirius.

Men nu står det alltså klart att Bråholm återigen blir utlånad till ett lag i Ettan Norra – den här gången Sandvikens IF.

20-åringen ansluter till det nya laget under veckan, skriver Sirius på sin officiella hemsida.

Sandvikens tränare Martin Falk kommenterar nytillskottet till klubbens officiella hemsida:

– Vi har som sagt sökt en offensiv spelare som kan användas på flera positioner på mittfältet. När denna möjligheten dök upp med Sirius så kändes det perfekt för oss att förstärka truppen på detta sättet. Isak är en spelare vi följde noga under förra året. Vi ser fram emot att ha honom hos oss och vill fortsatt hjälpa honom i sin utveckling, säger han.

Sirius sportchef Ola Andersson ger sin syn på utlåningen:

– Isak är i den delen av sin karriär där speltid är det viktigaste. I Sirius kommer det bli svårt att få speltid i den utsträckning som han behöver. I vår dialog med Isak ser vi gemensamt att den här utlåningen är bäst för hans utveckling, säger han till klubbens hemsida.

Jesper Ottoson
jesper@fotbolltransfers.com