Foto: Florion Goga/Bildbyrån

Officiellt: FC Zürich köper loss Fidan Aliti

Publicerad: 2021-03-09 12:12 Allsvenskan

Fidan Aliti har varit utlånad till FC Zürich. Nu väljer den schweiziska storklubben att köpa loss försvararen från Kalmar FF.

Kalmar FF meddelar på sin officiella hemsida att FC Zürich bestämt sig för att utnyttja sin option att köpa loss Fidan Aliti.

– Vi valde ifjol att låta Fidan Aliti lånas ut till FC Zürich, i en väldigt viktig period för honom personligen. Dialogen med Zürich har varit väldigt bra och vi är nu överens om att fullfölja den option som finns i utlåningsavtalet, säger KFF:s sportchef Jörgen Petersson till hemsidan och fortsätter:

– Fidan har under sin tid i Kalmar FF varit en väldigt viktig spelare med en stabil defensiv och många poäng framåt. Han har haft en professionell inställning till sin idrott och sin anställning hos Kalmar FF från första dagen han kom hit. Vi önskar honom all lycka, både på och utanför planen, framöver.

Landslagsmannen från Kosovo tackar för sin tid i Kalmar.

– Jag vill rikta ett stort tack till alla för tiden jag haft i Kalmar. Tack till alla fantastiska supportrar, mina lagkamrater och alla människor som jobbar för föreningen. Jag hade en väldigt bra tid i Kalmar och ni kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta. Kvalmatchen mot Brage och firandet efteråt, efter en lång säsong, är ett speciellt minne jag kommer bära med mig. Jag önskar föreningen all lycka i framtiden. Heja KFF, säger Aliti.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com