Foto: Daniel Stiller/Bildbyrån

IFK Göteborg vill behålla Hamsik efter EM: "Vi ska göra allt"

Publicerad: 2021-03-08 20:25 Allsvenskan

IFK Göteborg presenterade Marek Hamsik under måndagskvällen. Nu uttalar sig sportchefen Pontus Farnerud om stjärnvärvningen.

Marek Hamsik, 33, har skrivit på ett kontrakt med IFK Göteborg som löper ut den sista augusti.

Tidigare har det uppgetts att flera andra svenska klubbar blivit erbjudna stjärnan, men tackat nej. Enligt Pontus Farnerud var dock flera allsvenska klubbar intresserade.

– Jag kan inte svara på vad andra säger, men min känsla är att många andra svenska klubbar var intresserade av Marek. Marek får svara på det, men jag tror att det var fler klubbar i Sverige som var intresserade, säger Farnerud till Fotbollskanalen och fortsätter:

– Vi ser en långsiktighet i att utveckla IFK Göteborg. Vi är väldigt glada och det är inte varje gång en svensk klubb kan göra så här, det är en unik möjlighet. Marek är professionell, passionerad, och tillsammans med sina egenskaper kommer han att ge oss ytterligare dimension som klubb och lag. Vi signerar honom inte för namnet utan för kvaliteterna. Det är en fantastisk spelare.

Kontraktet löper som sagt ut den sista augusti men nu säger Farnerud att de hoppas att Hamsik stannar längre än så.

– Jag vet inte vad som händer efter EM, men vi hoppas att han stannar längre. Vi får se. Vi ska göra allt, säger Farnerud.

Marcus Eriksson
info@fotbolltransfers.com