Foto: Bildbyrån

Henry: "Det hade varit en dröm att träna Arsenal"

Publicerad: 2021-03-08 16:25 England

Thierry Henry har brutit kontraktet med Montreal Impact och flyttat hem till familjen i London. Nu uttalar sig fransmannen om framtiden.

För knappt två veckor sedan aviserade Thierry Henry att han bryter kontraktet med Montreal Impact, där han varit huvudtränare sedan 2019.

Av personliga skäl flyttar han hem till familjen i London.

Nu uttalar sig Henry om framtiden - som han gärna ser i Arsenal

– Jag är en Arsenal-supporter. Så om du frågar mig om jag vill träna Arsenal? Ja. Om du frågar mig om jag en dag vill vara materialare? Ja. Om du frågar mig om jag en dag vill klippa gräset på Emirates Stadium? Ja. Men det är bara önsketänk, säger Henry till FourFourTwo och fortsätter:

– Om jag drömmer om sånt? Ja, det gör jag. Om jag skulle älska att träna Barcelona? Ja. Men det finns en verklighet. Jag lär mig fortfarande. Jag försöker göra det så bra jag kan så kanske möjligheter som dessa dyker upp. Jag fokuserar bara på det jag kan påverka just nu. Allt annat är önsketänk.

Henry avslöjar att han tar hjälp från tidigare tränare under sin spelarkarriär.

– När jag träffar en tränare stannar jag alltid och pratar. Jag pratar en del med Pep (Guardiola) och Arsène (Wenger) när jag får tag på honom. Nu när jag är tränare själv vill jag få så mycket tips som möjligt, säger han och fortsätter om sin relation till Arsenal.

– Halva mitt hjärta tillhör Arsenal, och andra halvan tillhör min familj.

Jesper Ottoson
jesper@fotbolltransfers.com