Foto: Daniele Buffa/Bildbyrån

Ibrahimovic: "Jag pratade inte med Galliani på några månader"

Publicerad: 2021-03-08 13:24 Utlandsproffs

Det är ingen hemlighet att Zlatan Ibrahimovic egentligen inte ville lämna Milan sommaren 2012. Nu berättar svensken att han inte pratade med Adriano Galliani på flera månader efter försäljningen till PSG.

Zlatan Ibrahimovic, 39, lämnade La Liga och Barcelona efter enbart en säsong. Anfallaren skrev på för Milan sommaren 2010.

Men enbart två år senare såldes den svenske stjärnan till Paris Saint-Germain, trots att han egentligen ville stanna på San Siro.

Nu berättar Zlatan att han blev besviken på Milans dåvarande vd Adriano Galliani - som skötte den sportsliga delen.

– Jag älskar Galliani. Vi har en speciell relation. Jag var inte lycklig den senaste månaden i Barcelona och han tog mig till Milan där jag fick tillbaka mitt leende. Jag kallar honom bossen. Vi hade ett möte i slutet av säsongen 2011/12 och jag sa till honom att inte ringa mig på hela sommaren, för jag visste att han skulle göra det för att skicka mig till en annan klubb, säger han till Che Tempo Che Fa.

– Det gick bra fram till två dagar före försäsongens början. Galliani ringde till mig och jag trodde att han bara ville veta hur jag mådde. Han skickade mig istället till PSG. Till slut trivdes jag i Paris, men jag pratade inte med honom på några månader, fortsätter Zlatan.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com