Foto: Alberto Lingria/Bildbyrån

Ibrahimovic: "Misslyckanden är en del av framgången"

Publicerad: 2021-03-07 11:40 Italien

Zlatan Ibrahimovic gästar Sanremos musikfestival. Nu förklarar Milans anfallare sitt beslut att medverka.

Den 39-årige anfallsstjärnan Zlatan Ibrahimovic är en starkt bidragande faktor till att Milan lyckats ta upp kampen om Serie A-titeln.

Svensken har noterats för 14 fullträffar på lika många ligamatcher, men det är inte bara på plan som han har dragit till sig uppmärksamhet.

Ibrahimovic har gästat Sanremos musikfestival, och förklarar nu sitt beslut att medverka.

– Alla kände till Zlatan innan den här festivalen, så varför valde Zlatan att komma hit? För att han gillar utmaningar och adrenalin. Om du inte utmanar dig själv, så kan du inte vinna. Jag har spelat 945 matcher under min karriär och har vunnit många av dem. Jag har vunnit elva titlar, men förlorat ett fåtal. Jag vunnit många troféer men också förlorat några, säger Ibrahimovic enligt Football Italia och fortsätter:

– Jag är Zlatan även när jag inte vinner varje match. Jag är Zlatan när jag vinner och förlorar. Jag har gjort många mål, men också missat några få. Väldigt få. Misslyckande är inte motsatsen till framgång, det är en del av framgången. Att inte göra något är det största misslyckandet. Om Zlatan kan göra ett misstag, så kan du också göra det, det viktiga är att göra skillnad varje dag: ansträngning, hängivenhet, uthållighet och koncentration. Jag är på den här festivalen för att säga att alla på sitt egna sätt kan vara Zlatan. Tack till Italien, mitt andra hem.

Damir Tuhcic
info@fotbolltransfers.com