Foto: Clive Brunskill/Bildbyrån

Solskjaer om Fernandes inflytande: "Någon måste kliva fram"

Publicerad: 2021-03-07 10:48 England

Bruno Fernandes fortsätter att producera framåt och vara viktig för Ole Gunnar Solskjaer, som vill se andra spelare "kliva fram".

Bruno Fernandes har med sina 22 mål och 13 framspelningar varit Manchester Uniteds enskilt viktigaste spelare den här säsongen.

Ole Gunnar Solskjaer är medveten om att laget är beroende av den offensiva mittfältaren, och uppmanar därför andra spelare att kliva fram.

– Det är viktigt med ansvar när man spelar fotboll, att inte vänta på att saker ska hända. Man måste se till att det händer. Och vi förväntar oss att alla ska vara ledare, att alla ska ta ansvar, säger norrmannen enligt Daily Mirror och fortsätter:

– Självklart kan det vara så att det är Bruno, men ibland är det vissa lag som punktmarkerar honom. Ibland är det så att lag kommer att försöka stoppa den bästa spelaren. Då måste någon annan kliva fram.

Inför söndagens möte med Manchester City uttalar sig Solskjaer om rivalen och Pep Guardiolas fotbollsfilosofi.

–Varje manager bygger ett lag runt klubbens kultur och i Manchester United har vi en kultur som vi vill hålla oss till. Traditioner som har byggts av Sir Matt (Busby) och Sir Alex (Ferguson), med fart, styrka och snabba anfall. Vi har olika filosofier om hur matcher ska vinnas. Ingen har uppfunnit någon på egen hand. Det har funnits många olika sätt att vara framgångsrik på, säger Solskjaer.

– De har tagit små delar av andra managers och lag, och jag har tagit lite från fotbollsfilosofin från min tid i Manchester United, och för att vara ärlig, Norge.

Damir Tuhcic
info@fotbolltransfers.com